Присяжнюк розповів, куди пішли китайські мільярди

Середа, 20 лютого 2013, 11:28

Перший транш у розмірі 1,5 млрд доларів кредиту Експортно-імпортного банку Китаю був використаний Україною відповідно до угоди з китайською стороною.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"Ми отримали 1,5 млрд доларів. Всі ці кошти використані на підтримку аграрного сектора. 8 млрд гривень ми направили на форвардні закупівлі зерна, а 4 млрд гривень - на поставки кукурудзи. Це наші зобов'язання за угодою", - повідомив Присяжнюк.

Він зазначив, що зернова корпорація в рамках угоди планує 2 млн тонн зернових закупити за форвардом та 2 млн тонн купити за спотом.

Реклама:

"Закупівлю за форвардом ми починаємо на наступному тижні, а спотові поставки зараз узгоджуються з китайською стороною", - зазначив він.

Як відомо, в 2012 році парламент дозволив Державній продовольчо-зерновій корпорації України залучити під держгарантії кредит банку Китаю на 3 млрд доларів, кошти якого використовуватимуться для реалізації проектів у сфері сільського господарства.

Як повідомлялося, Мінагропрод збирався використати 1,5 млрд доларів кредиту Експортно-імпортного банку Китаю на проекти зі зрошення земель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: