Хедж-фонди відвернулися від Apple

Неділя, 17 лютого 2013, 14:30

Кілька великих хедж-фондів, які раніше допомоглиApple Inc зробитися улюбленцем фондового ринку, знизили частки у компанії у четвертому кварталі.

Про це пишуть "Вести".

Згідно з документами, оприлюдненими в четвер, такі гравці ринку, як Леон Куперман, Ерік Міндіч і Томас Стейер, в період між 30 вересня та 31 грудня позбулися акцій гіганта на суму в мільярди доларів.

Акції компанії Apple досягли небувалого верхнього рівня в 705,07 долара 21 вересня, але під кінець 2012 року впали більше ніж на 24% від пікового значення. Серед причин - і хвилювання інвесторів щодо зростання конкурентної боротьби на ринку, і паління прибутку компанії, відзначає видання.

Реклама:

Як зазначається, гравці в четвертому кварталі уникли великих втрат. Акції компанії Apple знизилися поки що на 12%.

На закритті NASDAQ акції втратили 42 центи, або 0,1%.

Так, вартість становила 466,59 долара за акцію. Фонд Куперман Omega Advisors продав всю частку акцій протягом четвертого кварталу. А частка ця становила близько 266 тисяч акцій згідно щоквартального звіту, поданого в Комісію з цінних паперів і бірж.

Міндіч і його Eton Park Capital управління вийшли з акціонерів Apple, також в четвертому кварталі, після вдалих угод в III. На початку 2012 року Eton володів 600 тисяч акцій "яблучної" компанії.Farallon Capital, фонд Томаса Стейер, продав 137 тисяч акцій.

Також продав свої частки фонд Jana Partners зі 143 тисяч акцій, третій Point LLC продав 710 тисяч,Viking Global Investors позбувся 1,1 мільйона, а Lone Pine Capital скинув пакет в 800 тисяч акцій Apple.

Набагато менша кількість інвесторів купували акції в той період. Однак такі є: Девід Теппер зAppaloosa Management подвоїв свій пакет до 913 тисяч акцій, Джордж Сорос тепер володіє 184 тисячами цінних паперів, Девід Айнхорн збільшив кількість акцій Apple, до цифри в 1,3 мільйона.

Але реєстрація може не дати повну картину діяльності кожного фонду, адже тільки зареєстровані в США акції повинні бути задекларовані. Облігації, іноземні акції та похідні цінні папери не включені в звіти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!