У Shell розповіли про свої плани в Росії

Понеділок, 11 лютого 2013, 16:59

Англо-голландський концерн Royal Dutch Shell має намір не тільки шукати можливості роботи на російському шельфі, але й продовжувати політику придбань цікавих ділянок на суші.

Про це повідомив новий голова концерну Shell в Росії Олів'є Лазар, передають "Ведомости".

За його словами, концерн не буде "вибирати або це, або те".

Як сказав Лазар, на даний момент у Shell проведена серйозна робота з геологічного вивчення потенційних можливостей в Росії.

Реклама:

Тому, продовжив він, якщо у концерну будуть можливості купувати ділянки на суші для цих цілей, "ми будемо це робити, але, природно, це буде робитися на додаток до інших видів діяльності, зокрема до шельфу".

Лазар уточнив, що концерн готовий працювати на шельфі Росії, якщо йому запропонують досить привабливі умови в таких проектах.

"У будь-якому проекті ми дивимося на економіку, ризики та матеріальну складову проекту, тобто обсяги запасів, розвиток інфраструктури тощо", - зазначив глава Shell в Росії.

Зі свого боку концерн готовий надавати для роботи на шельфі свої технології.

"Ми прагнемо в кожен проект, в якому беремо участь, привнести нові наші технології, наші ноу-хау. І відповідно, за використання наших ноу-хау ми прагнемо робити вплив на хід реалізації проекту, на його експлуатацію", - зазначив Лазар.

Shell є учасником проекту "Сахалін-2" на шельфі Сахаліну. Влітку 2012 року "Газпром" обговорював можливість залучення Shell до проекту освоєння Штокманівського родовища на шельфі Баренцева моря.

Як відомо, 24 січня в Давосі було підписано угоду між компанією Shell і "Надра Юзівська" про розподіл продукції від видобутку нетрадиційного газу на Юзівській ділянці.

Як писала "Економічна правда", Shell та Сhevron будуть видобувати газ не самі, а з українськими партнерами - спільними підприємствами, створеними НАК "Надра України" (90%) та маловідомою компанією "СПК-геосервіс" (10%).

Для цього "Надра України" і "СПК-геосервіс" утворили компанії - ТОВ "Надра Юзівська" та ТОВ "Надра Олеська". Саме з цими фірмами ділитимуть гроші та газ транснаціональні корпорації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: