Королевська обіцяє дати на соцзахист 370 мільярдів

П'ятниця, 1 лютого 2013, 18:59

На соцзахист громадян у 2013 році буде спрямовано майже 370 мільярдів гривень.

Про це заявила міністр соцполітики Наталя Королівська, представляючи п’ять стратегічних напрямків роботи міністерства, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

"Першим стратегічним напрямком роботи визначено ефективну соціальну допомогу, яка дозволить зменшити соціальну несправедливість", - сказано у повідомленні.

Другим напрямком, за словами Королевської, є забезпечення ефективної зайнятості та удосконалення пенсійної системи.

Реклама:

"Третім стратегічним напрямком визначено посилення захисту найбільш уразливих категорій. Крім того, міністерство має на меті посилити взаємодію з громадськістю та соціальними партнерами, що становить четвертий напрям роботи", - повідомили у відомстві.

Як сказано у повідомленні, при Мінсоцполітики створено Науково-експертну раду, яка має розробити концепцію соціального розвитку України на 2013–2023 роки.

"Розробка концепції - п’ятий стратегічний напрям роботи", - повідомили у міністерстві.

Як зазначила у своєму виступі Королевська, на соціальний захист громадян у 2013 році буде спрямовано майже 370 мільярдів гривень, що становить понад 25% ВВП країни.

Проте, за її словами, не можна стверджувати, що ці кошти повністю використовуються ефективно, а соціальний захист отримують справді ті, хто його потребує.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: