У МВФ розповіли, що буде робити місія в Україні

Четвер, 31 січня 2013, 18:17

Місія МВФ, яка прибула до Києва 29 січня, має намір в найближчий тиждень обговорити з українською владою широке коло економічних питань.

Про це заявив директор департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джері Райс на прес-конференції у Вашингтоні, передає УНІАН.

За його словами, місія готова обговорювати широке коло економічних питань, поновити наявні дані і визначити подальші шляхи співпраці.

Нагадаємо, за словами представника МВФ в Україні Макса Альєра, Україні потрібні зовнішні кредити.

Реклама:

Нещодавно міністр закордонних справ Леонід Кожара заявив, що уряд України готовий підняти тарифи на газ для деяких споживачів.

Він дав зрозуміти, що в такий спосіб може бути усунута одна з головних перешкод на шляху підписання угоди із Міжнародним валютним фондом щодо нової позики.

Проте, міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов вважає малоймовірним підписання з МВФ нової програми за підсумками візиту місії фонду.

Як повідомлялося, за словами першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, Україна розраховує отримати новий кредит від МВФ у сумі 15 млрд доларів.

У вересні 2012 року Рада НБУ порекомендувала уряду активізувати співпрацю з МВФ в рамках програми stand by.

МВФ у 2010 році схвалив програму stand-by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму 15,5 млрд доларів.

Фонд виділив перші два транші на суму 3,4 млрд доларів, але у 2011 році припинив фінансування через те, що Україна відмовилася збільшити тарифи для населення на узгоджені з кредитором 30% і для комунального сектору майже на 60%.

У 2011-2012 роках візити місій МВФ в Україну закінчувалися провалом переговорів.

Як відомо, в 2013 році Україні треба буде виплатити МВФ 5,8 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: