"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україні потрібні зовнішні кредити - представник МВФ

Четвер, 31 січня 2013, 12:32

Програми МВФ призначені для надання допомоги країнам, які не можуть знайти необхідне фінансування на вигідних умовах.

Про це в інтерв’ю DW розповів представник МВФ в Україні Макс Альєр.

За словами Альєра, програми МВФ призначені для надання допомоги країнам, які не можуть знайти необхідне фінансування на вигідних умовах. Ця допомога надається за умови, що влада зобов'язується провести певні заходи в економічній політиці, які спрямовані на відновлення макроекономічної стабільності в країні, а також стануть умовою для відновлення економічного росту.

"Українська влада звернулися до нас з проханням відновити програму підтримки МВФ. Майбутня місія дозволить нам обговорити проблеми, з якими зіткнулася українська економіка, а також ті заходи по стабілізації економіки, які влада має провести для вирішення цих проблем, а також те, як МВФ може в цьому допомогти", - говорить представник МВФ.

Реклама:

Відповідаючи на питання про вимоги МВФ перед Україною, Альєр зазначив: " ті рекомендації, які ми опублікували в листопаді 2012 року в консультаційній доповіді, залишаються в силі".

За словами представника МВФ, світова економічна кон’юнктура вплинула на економіку України, що призвело до зниження темпів зростання економіки, зменшення обсягів експорту та зниження державних доходів. У результаті різко зросла потреба в зовнішньому кредитуванні та пошуках нових джерел надходжень коштів до бюджету.

"Щоб виправити цю ситуацію, необхідно вжити конкретних заходів, а також створити умови для економічного зростання, що є основним завданням для України. За великим рахунком ми говоримо про ті вимоги, які були названі в попередній програмі МВФ", - говорить Альєр.

Представник зазначив,  що головне завдання МВФ - нагляд над макроекономічним розвитком країни і її економічною політикою. Крім того, МВФ надає державам-членам Фонду фінансову допомогу, яка сприяє регулюванню економіки, якщо це необхідно.

"Рішення про те, чи надамо ми допомогу Україні, буде залежати від економічної ситуації в країні, а також від того, чи виконає українська влада наші вимоги у сфері економіки", - зазначає Альєр.

Відповідаючи на питання, чи зможе Україна домовитися про новий кредит з місією МВФ, представник зазначив, що: "місія обговорить з владою ті вимоги Фонду, від яких залежить нова програма кредитування. На даний момент я не хочу робити конкретних прогнозів щодо результатів місії".

Як відомо, місія МВФ відвідує Україну з 29 січня по 12 лютого 2013 року. Уряд України і МВФ мають намір обговорити умови нової програми кредиту standby. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: