Французькі магазини та офіси залишили без нічного освітлення

Четвер, 31 січня 2013, 12:16

Французькі магазини і офіси, а також муніципальні установи зобов'язали з 1 липня 2013 вимикати зовнішнє та внутрішнє освітлення після першої години ночі.

Про це пише "Лєнта.ру" з посиланням на Libération.

Як розповіла Agence France-Presse міністр екології Дельфін Бато, без нічного освітлення залишать всі нежитлові будівлі.

"Житлові приміщення, готелі, а також інфраструктура (освітлення доріг, вулиць) під заборону не потрапляють. Офіси та магазини, що працюють допізна, повинні будуть вимикати освітлення не пізніше, ніж через годину після закриття", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Згідно з повідомленням, влада передбачила деякі винятки: зокрема, заборону планується скасовувати в святкові дні. Також освітлення залишать в місцях скупчення туристів. В якості прикладів таких зон називаються Єлисейські поля, Монмартр і вулиця Ріволі в Парижі, туристичні центри Марселя і Ніцци, старе місто Ліона.

У міністерстві екології підрахували, що економія допоможе за рік заощадити 2 трлн кіловат-годин електроенергії, яких вистачить для задоволення потреб 750 тис домогосподарств.

Разом з цим в масштабах цілої країни економія складе всього 0,4% від споживання електрики, яка в 2012 році склало 490 трлн кіловат-годин.

Крім того, за деякими підрахунками, урядова оцінка економії завищена.

Зокрема, профспілка працівників електроенергетики вважає, що зберегти вдасться всього півтрильйона кіловат-годин, тобто 0,1% від споживання в цілому по країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!