ArcelorMittal випустить акції і бонди на 3,5 мільярда

Четвер, 10 січня 2013, 11:47

Найбільша у світі металургійна компанія ArcelorMittal має намір випустити акції, а також субординовані бонди на суму в 3,5 млрд доларів.

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає "Прайм".

Як пише видання, термін погашення субординованих боргових паперів становитиме три роки, після чого вони будуть конвертовані в звичайні акції ArcelorMittal.

Папери будуть розміщені на ринку в США. Основною метою запланованого розміщення є скорочення обсягу заборгованості ArcelorMittal.

Реклама:

За прогнозами металургійного гіганта, до 30 червня 2013 планований випуск, а також інші ініціативи керівництва компанії дозволять зменшити чистий борг приблизно до 17 мільярдів доларів.

За підсумками 2012 року компанія планує зафіксувати показник EBITDA на позначці приблизно в 7 млрд доларів і чистий борг на утраті 22 млрд доларів.

"Заплановане розміщення паперів, додаткові доходи від продажу активів, зниження дивідендів і триваюче скорочення витрат дозволять значно знизити рівень чистого боргу", - сказав глава ArcelorMittal Лакшімі Н. Міттал.

Як відомо, "ArcelorMittal Кривий Ріг" є одним найбільших виробників сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" за 5 місяців 2012 року збільшив виробництво готового прокату на 7% порівняно з аналогічним періодом 2011 року - до 2,152 млн тонн, сталі - на 10,5%, до 2,551 млн тонн, чавуну - на 13,6%, до 2,228 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: