Кількість мільйонерів в США може скоротитися на 6%

Вівторок, 4 грудня 2012, 18:09

Кількість мільйонерів в США в 2013 році може скоротитися на 6%, якщо країні не вдасться уникнути "фіскального обриву": одночасного підвищення податків і скорочення витрат бюджету.

Про це повідомляється в прес-релізі WealthInsight, передає "Лента.ру".

Згідно з повідомленням, компанія, яка аналізує стан так званих HNWI (від high-net-worth individual, багатих громадян; вони мають більш ніж мільйон доларів на інвестиції), підготувала кілька сценаріїв розвитку ринку.

Як йдеться у повідомленні, якщо "фіскального обриву" вдасться уникнути, то кількість мільйонерів в США може, при самому сприятливому варіанті, збільшиться на 443 тисячі чоловік, а їх сумарні статки виростуть на 1,6 трлн доларів. Якщо "фіскальний обрив" все ж таки відбудеться, то американські мільйонери збідніють на 240 млрд доларів.

Реклама:

В цілому в WealthInsight підкреслюють, що американським мільйонерам вдалося швидко подолати наслідки світової кризи 2008 року. З кінця 2008-го по 2011 рік кількість мільйонерів в США збільшилася на 1,1 мільйона, або 28,6%. Всього до 2011 року в країні налічувалося 5,1 мільйона HNWI, це всього лише на 165 тисяч менше, ніж у рекордному 2007.

Як пише видання, "фіскальний обрив" в США може статися через те, що з 1 січня 2013 року вже не діятимуть деякі податкові пільги, а уряд країни скоротить витрати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!