Уряд "вдосконалив" регулювання зовнішньоекономічної діяльності

Неділя, 23 грудня 2012, 13:33

Уряд 19 грудня 2012 року прийняв постанову про зміни до постанови уряду від 29 квітня 1999 року №756 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабміну.

Основною метою документа є приведення актів Кабміну у відповідність із законом, удосконалення держрегулювання у сфері зовнішньоекономічної діяльності, йдеться у повідомленні Мінекономрозвитку.

У відомстві зазначили, що законом "Про внесення змін до закону "Про регулювання товарообмінних (бартерних) операцій у галузі зовнішньоекономічної діяльності", прийнятим Радою 5 липня 2012 року, скасовано дозвільний документ – разовий індивідуальний дозвіл на перевищення термінів імпортування товарів за бартерними договорами виробничої кооперації, консигнації, комплексного будівництва.

Також ним встановлено єдині терміни здійснення товарообмінних (бартерних) операцій у сфері зовнішньоекономічної діяльності для всіх видів договорів.

Реклама:

"Передбачено також скасування переліку високоліквідних товарів, у разі експорту яких за бартерним договором термін ввезення на митну територію України імпортних товарів не повинен перевищувати 60 календарних днів з дати оформлення вивізної вантажної митної декларації", - сказано у повідомленні.

У Мінекономрозвитку заявили, що реалізація постанови сприятиме удосконаленню регуляторної бази у сфері здійснення бартерних операцій у зовнішньоекономічній діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!