Фірми Іванющенка самі собі обґрунтували надбавку в 20 мільйонів

Вівторок, 18 грудня 2012, 10:58

Управління з питань будівництва Луганської міськради уклало угоду з ТОВ "Карпатибудінвест" на розширення полігону твердих побутових відходів у м. Олександрівськ вартістю 19,66 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Перший підряд на розширення цього полігону "Карпатибудінвест" отримав у жовтні 2012 року.

Вартість робіт тоді оцінили в 14,5 млн гривень.

Реклама:

Тепер необхідність збільшення фінансування пояснюють змінами будівельних норм та правил України.

Про які саме зміни йдеться – не зазначено, однак в обґрунтуванні пояснюється: "Вивчення ситуації на місцях вказало на відсутність потужностей (насосна станція, експлуатаційна та технологічна дороги , дамба №2) і спеціально улаштованої ділянки складування ТПВ, що може призвести до забруднення навколишнього середовища та необоротним наслідкам екологічної катастрофи у вигляді попадання фільтрату на земельні ресурси та в підземні води".

Строк виконання робіт при цьому не змінився – полігон має бути готовий до червня 2013 року.

Засновниками ТОВ "Карпатибудінвест" є ПАТ "ЗНВКІФ "Нові технології" і ТОВ "Фінансова компанія "Лідер" з угрупування народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко.

Також в обґрунтуванні закупівлі у одного учасника було зазначено, що коригування залишкових обсягів робіт здійснювало ТОВ "Мітталсервіс".

Засновником цієї луганської фірми є ПАТ "Юридична фірма "Лекс Плюс".

Власниками рівних часток останньої в свою чергу є британська компанія з "Кінс Лімітед" і вище згадувана ТОВ "Фінансова компанія "Лідер".

Нагадаємо, в вересні "Карпатибудінвест" отримало також підряди вартістю 63,21 млн гривень на будівництво полігону побутових відходів біля Запоріжжя і 38,6 млн гривень на полігон в Свердловську Луганської обл.

З початку 2010 року фірма виграла тендери на 372,1 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!