Азаров обіцяє прийняття нового бюджету у листопаді

Вівторок, 6 листопада 2012, 10:28

Уряд представить проект держбюджету на 2013 рік у парламенті 20 листопада.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уряд працює над другим варіантом бюджету, який 20 числа, тобто, вже через 2 тижні, буде представлений у Верховній раді, і ми розраховуємо, що до кінця листопада парламент затвердить бюджет, після чого він буде підписаний президентом", - сказав він.

Азаров розраховує на відповідальність депутатів, щоб бюджет був "грамотно розглянутий у парламенті і затверджений в найкоротші терміни".

Реклама:

Прем'єр додав, що зараз ведеться робота над коригуванням основних макропоказників держбюджету.

Він зазначив, що робота над держбюджетом-2013 йде узгоджено з Міжнародним валютним фондом.

"МВФ в курсі всього того, що робиться з бюджетом. Є розуміння, але є розбіжність. Я впевнений, що ми знайдемо консенсус", - сказав глава уряду.

Відповідаючи на питання про те, яка ціна на газ буде закладена в проекті держбюджету-2013, Азаров відповів: "Ми закладаємо в бюджеті ту ціну, яка зараз існує на ринку".

Нагадаємо, уряд 12 вересня схвалив і в обумовлений Конституцією термін (до 15 вересня) вніс у Верховну раду проект держбюджету-2013, однак спікер парламенту Володимир Литвин після обговорення з парламентським бюджетним комітетом повернув його на доопрацювання.

Проект держбюджету-2013 заснований на прогнозі зростання ВВП на 4,5% (номінальний обсяг – 1,688 трлн гривень) при інфляції 5,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!