ЄС і МВФ погодилися виділити Греції 43,7 мільярди євро

Вівторок, 27 листопада 2012, 09:26

ЄС і МВФ досягли домовленості в питанні коригування програми допомоги Греції.

Про це заявив голова Єврогрупи, прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, передає "Інтерфакс".

Згідно з повідомленням, боргове навантаження буде знижене за рахунок ряду заходів - зменшення процентних виплат для Греції, викупу частини її боргів з ринку, повернення частини прибутку по її паперах, отриманої Європейським ЦБ.

"Єврогрупа вважає, що тепер в наявності умови, що вимагаються для запуску державами-членами ЄС відповідних внутрішньодержавних процедур, необхідних для затвердження наступної виплати з EFSF, яка складе 43,7 млрд євро. 10,6 млрд євро бюджетного фінансування і 23,8 млрд у вигляді облігацій EFSF, призначених для рекапіталізації банків, будуть виплачені в грудні ", - заявив Юнкер.

Реклама:

За словами прем'єр-міністра, згідно з планом, виплата суми, буде проводитися трьома субтраншамі протягом першого кварталу 2013 року, що пов'язано з реалізацією узгоджених з Грецією заходів (включаючи здійснення узгодженої податкової реформи в січні), які повинні бути схвалені "трійкою" (Єврокомісія , ЄЦБ і МВФ).

За словами директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, країни погодили також заходи щодо зниження боргу Греції до 110% ВВП до 2022 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!