Азаров звільнив від ПДВ енергозберігаюче обладнання

Середа, 21 листопада 2012, 14:55

Кабмін вніс зміни до переліку товарів, які звільняються від ПДВ.

Про це йдеться у відповідній постанові Кабміну, ухваленій урядом 19 листопада.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, автори документа вважають, що це сприятиме стимулюванню здійснення заходів з енергозбереження на підприємствах вугільної галузі, впровадження енергозберігаючих технологій, модернізації та технічного переоснащення вітчизняних вугледобувних підприємств.

"Це, в свою чергу, створить умови для прискорення переходу вітчизняних підприємств до використання світових стандартів в галузі енергозбереження та ефективного використання енергетичних ресурсів для підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції на внутрішньому і світовому ринках", - говориться в повідомленні.

Реклама:

Згідно з повідомленням, документом доповнюється відповідний перелік, затверджений постановою КМУ від 14 травня 2008 року № 444, додатковими товарними позиціями. Зміни стосуються товарів, аналоги яких не виробляються в Україні і за яким можуть бути надані встановлені законодавством преференції.

"Для останніх обов'язково висновок державної експертизи з енергозбереження про відповідність проекту, за яким ввозяться товари, вимогам нормативно-правових актів та нормативно-технічних документів у сфері енергозбереження", - вказується в постанові.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!