Україна посіла 73 місце у рейтингу конкурентоспроможності

Вівторок, 20 листопада 2012, 14:36

Україна піднялася на 9 позицій і посіла 73 місце в Індексі глобальної конкурентоспроможності 2012 серед 144 країн, Київ утримує лідерство серед регіонів країни.

Про це йдеться в звіті підготовленому Фондом "Ефективне управління" за підтримки Всесвітнього економічного форуму, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми стверджуємо, що є фактори в конкурентоспроможності, які стримують її, це, перш за все, слабкі інститути", - сказав старший менеджер проектів ФЕУ Віталій Коваленко.

За його словами, зокрема, Київ за показником ефективності державних інститутів займає останнє, 27 місце.

Реклама:

Серед факторів, що позитивно впливають на розвиток конкурентоспроможності в регіонах та Україні в цілому, Коваленко відзначив високий рівень технологічної готовності та впровадження інноваційних технологій, за якими першість належить столиці.

За даними ФЕУ, друге місце в рейтингу конкурентоспроможності в Україні в 2012 році зайняла Харківська область, третє - Дніпропетровська, четверте - Донецька, п'яте - Київська. П'ятірку "аутсайдерів", як і в 2011 році, становлять сільськогосподарські регіони: Житомирська, Тернопільська, Чернігівська, Кіровоградська та Херсонська області.

За даними експертів, щодо таких складових конкурентоспроможності, як ефективність ринку праці, вища і початкова освіта, охорона здоров'я, всі регіони України отримали оцінки вище середніх у світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: