Компанія Жеваго інвестувала мільйони доларів в свої підприємства

Понеділок, 12 листопада 2012, 13:17

Група Ferrexpo за 9 місяців 2012 року інвестувала понад 320 млн доларів (понад 2,6 млрд гривень) у розвиток Полтавського і Єристівського ГЗК, а також в інші українські підприємства, що входять до групи.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Згідно із затвердженою радою директорів інвестпрограмою на 2012 рік, група Ferrexpo за звітний період інвестувала в капітальне будівництво і технічне переоснащення Полтавського ГЗК понад 185 млн доларів з ПДВ, в розвиток Єристівського ГЗК - понад 110 млн доларів з ПДВ і в інші українські підприємства - більше 30 млн доларів з ПДВ.

Як повідомлялося раніше, в управлінському звіті компанії, видобуток залізної руди за 9 місяців склав 22,470 млн тонн, що на 3,6% більше, ніж за аналогічний період 2011 року (2011 – 21,696 млн тонн).

Реклама:

"Протягом останніх 5 років Ferrexpo є одним з найбільших інвесторів в Україні. Однак з квітня цього року група не отримала відшкодування ПДВ ні від поточної операційної, ні від інвестиційної діяльності в Україні. Крім того, компанії жодного разу не відшкодували ПДВ з діяльності, пов'язаної з розробкою Єристівського родовища, робота над яким почалася в 2009 році", - заявив фінансовий директор Ferrexpo Кріс Мо.

За його словами, дана ситуація негативно впливає на інвестиційний клімат країни в цілому, і викликає небажання інвесторів, акціонерів і кредиторів надавати грошові кошти для інвестицій в Україну.

Так, станом на 30 вересня 2012 заборгованість з повернення ПДВ становила 281 млн доларів у порівнянні з 231 млн доларів станом на 30 червня 2012 року, при нормальному показнику на рівні 45 млн доларів.

"Несвоєчасні виплати ПДВ призводять до збільшення оборотного капіталу і вартості капітальних витрат, які доводиться компенсувати з операційних грошових коштів і позикових коштів. Це, в свою чергу, призводить до скорочення вільних ресурсів для майбутніх інвестицій та розвитку", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!