Світовий банк скоротив прогноз зростання економіки Росії

Понеділок, 8 жовтня 2012, 13:18

Світовий банк вказав на відсутність довгострокових стимулів для прискорення зростання економіки РФ.

Про це йдеться в черговій доповіді Світового банку, пише Reuters.

Світовий банк знизив прогноз зростання економіки РФ на 2012 рік до 3,5% з 3,9%, в 2013 році - до 3,6% з 4,1%.

"Таке коригування є відображенням низького врожаю в сільському господарстві і гіршої світової кон'юнктури в порівнянні з очікуваннями на початку року", - говориться в доповіді.

Реклама:

Напруженість на ринку праці, низький урожай зерна і підвищення тарифів природних монополій будуть основними чинниками інфляційного ризику в короткостроковій перспективі.

"До кінця 2012 року інфляція становитиме приблизно 6,5-7% і в 2013 році, можливо, буде трохи вище переглянутого цільового показника Банку Росії, який становить від 5% до 6%", - пише Світовий банк.

Центральний банк РФ підвищив ключові процентні ставки у вересні 2012 року на 0,25 процентного пункту для стримування інфляційних очікувань на тлі високих темпів зростання споживчого кредитування.

"Нещодавна жорсткість грошово-кредитної політики допомагає економіці перейти до більш стійких темпів економічного зростання", - вважають економісти Світового банку.

Незважаючи на прискорення інфляції, приватне споживання залишиться основним чинником зростання економіки РФ завдяки низькому рівню безробіття.

Світовий банк попереджає про ризики перегріву на ринку праці РФ.

Загальний рівень зайнятості перевищив докризовий максимум, а темпи заробітної плати ростуть швидше продуктивності праці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!