Арбузов заборонить кореспондентські відносини без інвестрейтингу

Середа, 31 жовтня 2012, 08:54

Нацбанк має намір заборонити вітчизняним комерційним банкам вести кореспондентські відносини з банками-нерезидентами, які не мають міжнародного рейтингу інвестиційного рівня.

Про це йдеться в проекті Правил реєстрації Нацбанком кореспондентських рахунків та рахунків з обліку коштів у розрахунках банків, передає "УНІАН".

"НБУ відмовляє банку в реєстрації кореспондентських рахунків та рахунків з обліку коштів у розрахунках, якщо банк (нерезидент) не включений до довідника "The Bankers 'Almanac" (Великобританія) і має кредитний рейтинг нижчий, ніж "ВВВ" за міжнародною шкалою, підтверджений у бюлетені агентства (компанії) Standard&Poor's, або аналогічний рейтинг Moody's Investors Service і Fitch IBCA", - йдеться в проекті документа.

У нині діючій редакції Правил реєстрації кореспондентських рахунків не передбачено вимог до міжнародного рейтингу.

Реклама:

Крім того, встановлення кореспондентських відносин з банком-нерезидентом, який не включений в довідник "The Bankers 'Almanac", можливо за умови надання копії аудиторського висновку про достовірність фінансової звітності та копії самої фінзвітності, а також документів, що підтверджують наявність у банка-нерезидента постійного офісу за місцем його реєстрації.

Нагадаємо, що рейтингове агентство Standard & Poor's помістило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) столиці України Києва "B-" на перегляд з можливістю зниження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!