Мінфін залучив один мільярд від продажу ОВДП

Вівторок, 23 жовтня 2012, 19:03

Мінфін на аукціоні з продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучив до держбюджету 1,006 млн гривень.

Про це повідомляє міністерство, передає "УНІАН".

Як зазначається у повідомленні, Мінфін пропонував дві серії стандартних облігацій з датою погашення 11 жовтня 2017 року і 18 вересня 2019 року.

Спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса називає очікувану прибутковість розміщення кожної серії на рівні 14,3%.

Реклама:

"Цього разу уряд отримав цілих сім заявок (три за п'ятирічними облігаціями і чотири за семирічними).

Обсяг розміщення кожної з серій становив 500 млн гривень. Мінфін продовжує практику дружніх розміщень. Ринкові продажі зараз неможливі», - прокоментував Фурса результати аукціону.

Таким чином, Мінфін наперед забезпечив себе ресурсом для виплати зобов'язань за боргами наступного тижня.

Як відомом, на 22 жовтня обсяг ОВДП, які знаходилися в обігу, за сумою основного боргу становив 186,16 млрд гривень, при цьому у власності НБУ знаходилися держпапери на суму 92,189 млрд гривень, банків - 77,79 млрд гривень, нерезидентів - 6,108 млрд гривень.

Як повідомлялося, Мінфін до кінця 2012 року не планує вихід на зовнішні ринки запозичень і віддаватиме перевагу випуску облігацій внутрішньої державної позики.

Нагадаємо, 10 жовтня Мінфін розпочав розміщення казначейських зобов’язань обсягом 100 млн доларів зі строком обігу 24 місяці, номінальною вартістю 500 доларів, відсотковою ставкою 9,2% річних та сплатою купонів кожні шість місяців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: