Україна могла б економити на газі мільярди - експерти

Субота, 20 жовтня 2012, 15:40

Україна не вміє заощаджувати і ефективно використовувати свої ресурси. Так, майже третину природного газу країна витрачає даремно.

Про це йдеться в даних Міжнародного енергетичного агентства, яке майже рік проводило дослідження енергетичної політики України, передає ТСН.

"Україна не вміє заощаджувати і ефективно використовувати свої ресурси. Так, майже третина природного газу країна витрачає даремно", - стверджує МЕА.

"Україна повинна зробити ставку на ефективність. Адже рівень споживання газу в Україні один з найвищих. При європейському підході вона зможе заощадити для себе 6 мільярдів євро", - заявила виконавчий директор агентства Марія Ван Дер Хувен, додавши, що ці гроші можна було б спрямувати на розвиток енергозберігаючих технологій в житловому секторі та промисловості.

Реклама:

"Європа дуже зацікавлена ​​в тому, щоб Україна поліпшила свою енергетичну політику. Потрібно шукати нових постачальників газу, нарощувати власний видобуток і фінансово стимулювати економію", - зазначив посол ЄС в Україні Ян Томбінскій.

Як відомо, міністр палива і енергетики Юрій Бойко заявив, що Україна вже заощадила газу майже на 2 млрд доларів, у тому числі за рахунок переходу на вугілля та атом у виробництві електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!