Бойко розповів про "наполеонівські" плани щодо енергонезалежності

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 11:59

Україна будує дуже амбіційні плани щодо підвищення енергетичної незалежності.

Про це заявив міністр енергетики Юрій Бойко на презентації звіту енергетичної політики України, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Як пише агентство, серед пріоритетів Бойко виділив розвиток власного видобутку газу та нафти, а також заміщення газу ядерною енергетикою і вугіллям.

"У нас вже є результати в цьому році. Ми заощадили понад 2 млрд доларів. Ми зменшили споживання газу та збільшили виробництво вугілля", - підкреслив міністр.

Реклама:

За словами Бойка, ще один пріоритет - це диверсифікація поставок енергоносіїв.

"З листопада ми починаємо реалізовувати один з самих амбітних проектів у нашій країні - це будівництво терміналу по прийому зрідженого газу", - зазначив він.

Також, міністр підкреслив, що реалізація всіх цих заходів повинна призвести до енергетичної незалежності країни в найближчі десятиліття.

"Ми розуміємо, що це складний шлях, і ми знаходимося в самому його початку. Але ми розуміємо, що без енергонезалежності неможливе економічне зростання країни", - зазначив Бойко.

Він підкреслив, що Україна має намір реалізувати 10 енергетичних проектів.

 "Кожен з них масштабний та важливий для нашої економіки. Ми розуміємо, що наша незалежність тісно пов'язана з реалізацією цих проектів", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 8 серпня, Кабмін  затвердив техніко-економічне обґрунтування будівництва терміналу з прийому зрідженого природного газу (LNG-терміналу).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: