У Азарова хочуть автоматично перераховувати пенсії

Субота, 13 жовтня 2012, 13:08

Кабмін вніс на розгляд Ради законопроект “Про внесення змін до статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Про це йдеться на сайті Верховної ради.

Законопроектом передбачено, що для забезпечення рівності умов обчислення розміру пенсій незалежно від року призначення Кабмін може приймати рішення про проведення перерахунку пенсій у зв’язку із зростанням показника середньої заробітної плати (доходу) у середньому на одну застраховану особу в цілому по Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до статті 40 цього закону враховується для обчислення пенсії виходячи з фінансових можливостей бюджету Пенсійного фонду.

Також передбачено, що органи Пенсійного фонду щороку з 1 березня без додаткового звернення особи проводять перерахунок пенсії тим особам, які на зазначену дату набули право на проведення перерахунку на умовах, що є найбільш вигідними.

Реклама:

Порядок такого перерахунку пенсії встановлюється правлінням Пенсійного фонду за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері соціальної політики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: