Криза на авторинку добирається вже і до BMW і Audi

П'ятниця, 21 вересня 2012, 19:54

Найбільша за 17 років криза на автомобільному ринку добралася і до виробників дорогих машин.

Як передають "Ведомости", посилаючись на Bloomberg, новою тенденцією розвитку кризи стало її поширення з південної Європи на Центральну.

Якщо раніше від кризи в регіоні страждали виробники масового сектору - General Motors, PSA Peugeot Citroen і Fiat, - то тепер труднощі починають відчувати німецькі преміум-марки Mercedes-Benz (входить в концерн Daimler) і Porsche (належить Volkswagen).

У зоні ризику також виявився BMW, але черга може дійти і до Audi.

Реклама:

За даними Європейської асоціації автовиробників (ACEA), продажі в регіоні BMW в серпні знизилися на 12,5% по відношенню до того ж місяця минулого року, а за січень-серпень 2012 р. - на 3%.

Продажі Audi в серпні зросли на 6,6%.

Операційний прибуток Mercedes-Benz у другому півріччі цього року виявиться нижчим, ніж у першому, попередив учора гендиректор Daimler Дітер Цетше.

Конкретні цифри поки не називаються. У першому півріччі операційний прибуток Daimler знизивсмя на 10% і склав 2,57 млрд євро. Попередній прогноз концерну по прибутку - близько торішніх 5,19 млрд євро.

У Porsche очікують зниження попиту, сказав у середу гендиректор компанії Матіас Мюллер. Тому Porsche випустить менш 155 000 запланованих автомобілів.

У фінансових проблемах Mercedes Цетше звинуватив кризу в Європі і високу конкуренцію на ринку Китаю.

Зростання продажів Daimler в Китаї за перші вісім місяців 2012 р. складе лише 6% через проблеми з дилерами.

Китай став складним регіоном не тільки для Daimler. Багато автовиробників змушені знижувати ціни, щоб підтримати попит під час сповільнюючого економічного зростання країни. Промисловість Китаю у вересні скотилася до 10-місячного мінімуму.

Європейський автомобільний ринок в серпні скоротився на 8,9%, повідомила ACEA.

Європейський ринок скорочується вже 11 місяців поспіль. Найсильніше постраждали автомобільні ринки Італії, Іспанії та Франції. У період з січня по серпень 2012 продажі в Італії скоротилися на 19,9%, в Іспанії - на 8,5%, у Франції - на 13,4%. У Німеччині зниження спостерігається тільки на 0,6%, але в серпні продажі тут впали на 4,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: