НКЦПФР хоче зібрати власників корпоративних бондів

Четвер, 9 серпня 2012, 16:16

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку пропонує ввести інститут загальних зборів власників корпоративних облігацій з наданням їм права погоджувати рішення емітента.

Законопроект "Про внесення змін до закону "Про цінні папери та фондовий ринок" щодо розвитку ринку облігацій" комісія схвалила на своєму черговому засіданні у четвер, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Зборам власників корпоративних облігацій буде надане право погодження рішень емітента за операціями з активами в разі неналежного виконання його зобов'язань за цими облігаціями. Крім того, узгодженню підлягатиме процес реструктуризації зобов'язань і внесення будь-яких змін до проспекту емісії", - вказують представники НКЦПФР.

Документ також врегулює дії емітента та власників корпоративних облігацій у випадку дефолту, реструктуризації боргу, конвертації облігацій.

Реклама:

Власники дефолтних облігацій зможуть вимагати від емітента дострокового погашення грошових зобов'язань.

При цьому якщо ідеться про забезпечені облігації, то дострокового виконання зобов'язань можна буде вимагати і від особи, яка  надала забезпечення.

Нині проект закону готується до публікації і обговорення з громадськістю, а також узгодженням із зацікавленими міністерствами та відомствами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: