Світові ціни на нафту знижуються через дані про слабкий попит у США

Середа, 8 серпня 2012, 09:00

Світові ціни на нафту знижуються на фоні публікації даних, що свідчать про зниження споживання сировини в США у зв'язку зі слабким попитом у найбільшій економіці світу.

Про це свідчать дані торгів, передають "РИА новости".

Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI на електронних торгах в Нью-Йорку на ранок 8 серпня знизилася на 0,37 долара, або на 0,40%, - до 93,3 долара за барель.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,40 долара, або на 0,36%, - до 111,6 долара за барель.

Реклама:

Напередодні Американський інститут нафти повідомив про скорочення споживання нафти в США за минулий тиждень на 4% - до 15,9 мільйона барелів, що є найзначнішим зниженням за місяць.

При цьому рівень споживання бензину в країні був мінімальним з лютого 2012 року.

Пізніше 8 серпня інвестори очікують дані із запасів нафти від Міненерго США.

Аналітики прогнозують зниження запасів на 1,6 мільйона барелів.

При цьому напередодні відомство вперше з квітня 2012 року збільшило свій прогноз за цінами на "чорне золото" в 2012 року у зв'язку з очікуваним збільшенням обсягів споживання сировини в світі.

Тепер Міненерго очікує, що середня ціна на нафту марки WTI в 2012 року буде на рівні 93,90 долара за барель проти прогнозованих раніше 92,83 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: