Укравтодор каже, що за нинішнього фінансуванні дороги відремонтує через 85 років

Середа, 29 серпня 2012, 17:59

Якщо ремонт доріг фінансуватиметься на нинішньому рівні, то привести їх у належний стан можна буде лише за 85 років.

Про це сказав радник голови Державної служби автомобільних доріг України Євген Прусенко, передає "Укрінформ".

"Із 176 тисяч кілометрів доріг загального користування торік було відремонтовано понад 2 тис кілометрів. Це трохи більше одного відсотка. З такими темпами ми відремонтуємо дороги за 85 років", - зазначив Прусенко.

За його словами, необхідність у збільшенні обсягів таких робіт є цілком очевидною: "На цьому наголошує й уряд, і Прем'єр-міністр. Нам потрібно як мінімум ремонтувати щорічно доріг уп'ятеро більше - тобто, 10 тис кільметрів, а для цього потрібні ресурси", - зауважив радник голови Укравтодору.

Реклама:

Прусенко нагадав, що мережа доріг в Україні була сформована наприкінці 60-70 років минулого століття. "Вони не ремонтувалися в переважній більшості по 30-40 років. А це означає, що міжремонтний термін (12-15 років) пропущений три-чотири рази. І рік у рік інтенсивність руйнувань, особливо після зими, збільшується", - підкреслив він

При цьому радник голови Укравтодору додав: "Якщо два роки тому кількість таких доріг державного значення становила 32%, то вже торік - 56%. І процес природного фізичного старіння дороги зупинити швидко не вдасться".

Проте, на його переконання, було б неправдою говорити, що нічого в державі не змінюється в цьому плані на краще. "Навпаки, за останні два роки на порядок збільшені обсяги робіт. У 2008 році після ремонту було відкрито рух на 92 км доріг, у 2010-му - 973 км, а торік - на 2007 км", - підсумував Прусенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: