"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курс євро до долара падає

Вівторок, 28 серпня 2012, 10:40

Курс євро до долара США знижується у вівторок, а ієна зміцнюється щодо більшості світових валют.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Dollar Index, що відслідковує динаміку курсу долара відносно валют шести основних торговельних партнерів США, зростає третій день поспіль в очікуванні статданих, які, за оцінками експертів, підтвердять збільшення споживчої довіри в країні і поліпшення виробничої активності в регіонах.

Увага ринку на цьому тижні прикута до виступу глави Федеральної резервної системи Бена Бернанке на щорічній конференції ФРС в Джексон-Хоул, наміченого на 31 серпня.

В ході виступу на цій конференції в 2010 році Бернанке повідомив про плани запуску другого раунду викупу облігацій. Тим часом експерти, опитані Bloomberg, в основному не чекають від Бернанке оголошення про запуск третього раунду викупу бондів.

"Ринок готовий до розчарування від виступу Бернанке в Джексон-Хоул. Якщо припустити, що суттєвого кількісного стимулювання не буде, долар США може показати досить сильну позитивну динаміку в наступні пару місяців", - зазначає аналітик Rochford Capital в Сіднеї Дерек Мамфорд.

Курс долара США до євро піднявся у вівторок до $1,2486 у порівнянні з $1,2499 на закриття ринку в понеділок.

Вартість американської валюти щодо ієни опустилася до 78,51 єни проти 78,75 єни напередодні.

Уряд Японії у вівторок погіршив оцінку ситуації в економіці країни вперше за 10 місяців.

Ризики для японської економіки включають "подальше уповільнення зростання зарубіжних економік і різкі коливання фінансових ринків і ринків капіталу", йдеться в щомісячному економічному огляді уряду.

Уряд погіршив оцінку для таких сфер, як споживчі витрати, будівництво житла, експорт, імпорт, а також промвиробництво, і поліпшив оцінку для ринку праці.

Пара євро/ієна торгується у вівторок на рівні 98,03 ієни проти 98,42 ієни напередодні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: