Сім провідних банків світу фігурують у справі про махінації з LIBOR

Четвер, 16 серпня 2012, 10:54

Генпрокурори американських штатів Нью-Йорк і Коннектикут, які розслідують справу про махінації зі ставкою міжбанківського кредитування LIBOR, надіслали повістки з викликом на допит сімом банкам.

Про це повідомляє агентство Associated Press із посиланням на анонімне джерело.

За його словами, ідеться про Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, JPMorgan Chase, HSBC, Royal Bank of Scotland і UBS.

Як відомо, ставка LIBOR (London Interbank Offered Rate) використовується у всьому світі як орієнтир для визначення ставок за фінансовими продуктами (іпотечні кредити, корпоративні облігації, товарні ф'ючерси).

Реклама:

Її розраховує Британська банківська асоціація, агентом якої виступає Thomson Reuters.

Аналітики агентства обдзвонюють в середньому 16 провідних банків і фіксують вартість залучених на міжбанківському ринку грошей (за ставкою пропозиції), потім ставки ранжуються, відкидаються чотири верхні і чотири нижні значення, а за рештою вісьмома обчислюється середній показник.

Влада США, Великобританії, Євросоюзу, Канади та Японії підозрює банкірів у заниженні реальних ставок: фінансові інститути намагалися приховати, що вартість грошей для них зростає, оскільки збільшення ставки відображає сумнів у фінансовій стійкості системи.

Банки звинувачуються у зловживаннях на 10 трлн доларів за кредитами і ще на 350 трлн доларів в рамках операцій з деривативами починаючи з 2007 року.

Розслідування триває з 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!