Fitch підтвердило рейтинг "Альфа-Банку"

Понеділок, 13 серпня 2012, 16:05

Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) "Альфа-Банку" (Україна) на рівні "B-" зі стабільним прогнозом і рейтинг стійкості "ccc".

РДЕ банку обумовлений думкою Fitch про потенційну підтримку, яку банк може отримати від інших структур під контролем свого основного акціонера, включаючи афілійований "Альфа-Банк" (Росія), пише "Дело".

Рейтинг стійкості банку відображає досить помірну капіталізацію і високу залежність від своєчасної підтримки капіталом з боку його материнської структури.

Коефіцієнт основного капіталу за методологією Fitch у банку був невисокий на рівні 4,3% на кінець 2011 року, і найближчим часом проведення внесків капіталу не очікується.

Реклама:

Рейтинг стійкості "Альфа-Банку" (Україна) може бути підвищений у разі поліпшення його капіталізації та зниження ризику девальвації і кредитних ризиків.

Підвищення РДЕ банку в даний час не очікується і, ймовірно, зажадає більш прямих корпоративних взаємин зі структурами, які, на думку Fitch, потенційно можуть надати підтримку.

Зниження рейтингів не очікується, однак може статися у разі збитків від валютної девальвації або погіршення якості реструктурованих кредитів, якщо це не буде компенсовано відповідними внесками капіталу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: