Греція відкинула фінансову допомогу Німеччини

Понеділок, 13 серпня 2012, 12:29

Міністр економіки Німеччини Філіп Реслер висловив невдоволення ходом економічних реформ в охопленій кризою Греції, одним з основних кредиторів якої є Німеччина.

Як повідомляє портал "Дело", в інтерв'ю німецьким ЗМІ Реслер зазначив, що за його ініціативою німецькі бізнесмени зробили грецьким партнерам низку пропозицій, які стосуються інвестицій та стимулювання економічної активності, проте реакція на них була дуже пасивною.

Раніше Реслер заявляв, що вихід Греції з єврозони уже не вселяє страху уряду ФРН.

"Я налаштований дуже скептично. На жаль, не виключено, що Греція не зможе виконати всі вимоги. Я скажу гранично ясно: якщо Греція не задовольнить всі висунуті трійкою умови, то виплат Афінам більше не буде", - заявляв він у липні.

Реклама:

Згідно із соціологічними опитуваннями, кожен другий громадянин Німеччини виступає за вихід Греції з єврозони.

Як відомо, Мінфін Греції очікує нового траншу фінансової допомоги країні в середині вересня.

Греція, яка має серйозні фінансові труднощі і з перемінним успіхом виконує умови програми міжнародної допомоги у 130 млрд євро, може залишитися без коштів до існування в найближчі кілька тижнів, якщо не отримає новий транш допомоги.

Щоб справитися із браком коштів у цьому місяці і оплатити борги в розмірі 3,2 млрд євро, грецька влада планують випустити додаткові короткострокові облігації, які дозволять залучити до 4 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: