Банк Росії до кінця року проведе три раунди підвищення ставок - HSBC

Неділя, 12 серпня 2012, 12:22

Аналітики банку впевнені, що ЦБ Росії збереже образ "борця з інфляцією" і восени почне підвищувати ставки.

Про це передає "Финмаркет".

Головний економіст банку HSBC по Росії Олександр Морозов був першим, хто вказав на дилему, що стоїть перед ЦБ - йому потрібно виконувати головну функцію і намагатися придушити зростаючу інфляцію, але при цьому не можна забувати і про згасаюче зростання економіки.

Тепер він упевнений, що ЦБ доведеться вирішити дилему на користь боротьби з інфляцією вже у вересні.

Реклама:

"Характер офіційної заяви за підсумками засідання ради директорів ЦБ за ставками не залишає сумнівів у високій готовності регулятора підвищити ставки у вересні. Ми очікуємо три раунди підвищення ставок до кінця цього року та припускаємо, що у вересні на тлі перевищення інфляцією цільового діапазону ЦБР, основні ставки будуть підвищені на 25 базисних пунктів", - зазначив Морозов.

Прогноз HSBC з інфляції на 2012 рік залишається незмінним - 7,5%.

У Росії зростання споживчих цін прискорилося з 4,3% у червні до 5,7% - на 6 серпня.

Ґрунтуючись на негативному ефекті бази, зростаючими продовольчими та регульованими державою цінами та тарифами, інфляція споживчих цін, ймовірно, перевищить заплановані межі у 5-6% в серпні і буде продовжувати зростання аж до 2 кварталу 2013 року.

"Нам видається, що підвищення ставок у вересні, замість серпня, коли інфляція вже перевищить 6% в річному вираженні, може виглядати дещо запізнілим. Буде створюватися враження, що інфляція визначає дії ЦБР, а не ЦБР визначає інфляцію. Це може негативно позначитися на формуванні іміджу ЦБР як "борця з інфляцією", - сказано у прогнозі HSBC.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!