IBM цікавилася придбанням серверів RIM

Субота, 11 серпня 2012, 12:17

Корпорація IBM цікавилася покупкою підрозділи канадської RIM, виробника бізнес-смартфонів Blackberry.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на два неназваних джерела.

За даними агентства, мова йде про неофіційному реченні придбати актив, який містить основну ноу-хау корпоративного зв'язку RIM - підрозділ, що управляє мережею серверів, які забезпечують користувачам Blackberry захищену електронну пошту та обмін повідомленнями.

Зараз переговори не ведуться, уточнює джерело.

Реклама:

Ані IBM, ні RIM не коментують інформацію про можливу операцію.

Як відомо, на початку 2012 року вже були повідомлення, що керівництво відчуває труднощі RIM зустрічалося з потенційними покупцями всього її бізнесу, у тому числі з представниками Samsung.

Тоді інформація про передбачувану продажу привела до зростання акцій на 8%, а її спростування Samsung - до падіння більш ніж на 5%.

Спостерігачі зробили висновок, що інвестори вже не вірять в самостійні перспективи компанії.

Навесні стали обговорюватися варіанти продажу RIM по частинах. З'явилася інформація, що на бізнес з виробництва Blackberry претендують Amazon і соціальна мережа Facebook, а ключовою серверний сегмент компанія може залишити собі, в тому числі для суборенди.

В кінці червня RIM опублікувала звіт про квартальний збиток, оголосивши, що випуск нового телефону відкладається до 2013 року.

Без урахування спеціальних виплат збиток RIM за перший квартал, що завершився 2 червня, склав 192 млн доларів, або 37 центів на акцію.

Виручка впала на 43% - до 2,81 млрд доларів, продажі смартфонів у фізичному вираженні впали вдвічі - до 7,8 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!