Apple загрожує новий суд у Китаї

Субота, 7 липня 2012, 16:49

Шанхайська компанія Zhizhen Network Technology Co Ltd подала до суду на американський гігант Apple у Китаї.

Про це повідомив глава китайської компанії Юань Хуей, передає "Укрінформ" з посиланням на газету China Daily.

Китайський розробник голосової технології "Xiao i Robot" звинувачує Apple у порушенні патенту на використання голосових технологій Siri.

Поданий до суду позов поки що не вказує суми компенсації.

Реклама:

"Наша єдина вимога полягає в тому, щоб Apple припинив порушувати наш патент і покрив вартість судових витрат", - заявив Юань.

Він також додав: "Люди вважають, що в Китаї немає ніяких інновацій, що наші компанії просто копіюють. Але насправді ми є лідерами у своїй галузі, і ми створюємо свої власні інновації".

Юань Хуей додав, що в його компанії "100 млн користувачів у Китаї".

За його словами, він ще в травні направив офіційне повідомлення Apple, проте відповіді не отримав. Потім послідував позов до суду в Шанхаї, який 26 червня оголосив, що "розглядатиме цю справу досить швидко".

Патент Zhizhen, згідно з даними Державного відомства з інтелектуальної власності КНР, охоплює "тип систем обміну миттєвими повідомленнями чату".

Він був поданий у серпні 2004 року і затверджений у лютому 2006-го.

Siri Inc почала виробництво мобільних віртуальних допоміжних систем у 2007 році, Apple придбав цю компанію в 2010 році. Голосова система дає змогу користувачам усно ставити запитання про пошук товарів, послуг і напрямів після активації програми на облаштуваннях Apple.

У самому Китаї ця послуга стала доступною на початку цього року, після того, як офіційно були запущені продажі iPhone 4S. У червні Apple запустила Siri китайською мовою (пекінським і кантонським діалектами).

Що стосується програмного забезпечення "Xiao i Robot", то воно доступне в мобільних операційних системах, таких як IOS і Android, і було запущене як інструмент Windows Live Messenger.

Її клієнтами є три основні китайські оператори зв'язку, виробник комп'ютерів Lenovo Group Ltd, держустанови, а також найбільші банки і фінустанови.

Як повідомлялося, цього тижня американський гігант Apple після багатомісячної тяжби викупив торгову марку iPad у її власника на території Китаю – місцевої компанії Proview Technology за 60 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: