Мінекономіки виступає проти скасування ПДВ при імпорті нафтопродуктів

Четвер, 5 липня 2012, 12:35

Міністерство економічного розвитку і торгівлі виступає проти скасування сплати податку на додану вартість при імпорті нафтопродуктів.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, повідомляє агентство "Українські новини".

"Мені невідомо, щоб в українському уряді була позиція щодо звільнення від ПДВ нафтопродуктів. Я категоричний противник того, щоб у нас були якісь пільги щодо податку на додану вартість, тому що це руйнує ситуацію зі сплатою цього податку", - підкреслив він.

Порошенко зазначив, що для підтримки експортної діяльності критично важливим є своєчасне відшкодування ПДВ, тому будь-які проекти, які передбачають подібні податкові пільги, їм особисто не підтримуються.

Реклама:

Крім того, міністр додав, що поточна ситуація на ринку нафтопродуктів, на якому спостерігається 20% зниження ціни на сиру нафту, також не привертає до застосування подібних заходів.

Як повідомлялося, депутати Верховної Ради від фракції Партії регіонів Сергій Ківалов і Валерій Келестин пропонують парламенту ввести нульову ставку податку на додану вартість при імпорті в Україну нафти на 2012-2013 роки, а також ввести нульову ставку ПДВ при реалізації виробником готових нафтопродуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: