НБУ радить населенню тримати заощадження у гривні

Четвер, 26 липня 2012, 15:15

Національний банк України рекомендує населенню тримати всі свої вільні заощадження в гривні.

Про це заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова, повідомляє агентство "Українські новини".

"Позиція Національного банку незмінна. Ми рекомендуємо зберігати заощадження у гривні. У будь-яку валюту, в яку не вкладешся - це валютні ризики. Немає жодної валюти, яка була б хороша", - сказала вона.

При цьому Щербакова зазначила, що з початку 2012 року депозити фізичних осіб у гривні виросли на 15%, а в інвалюті - на 7%.

Реклама:

Разом із тим, вона додала, що ситуація із курсом гривні до долара восени перед і після виборів буде залежати від настрою населення.

"Ситуація восени буде залежати від настрою населення. Ми постараємося мінімізувати всі ризики. Населення буде скуповувати валюту, якщо не буде упевнене в політиці країни. На сьогодні таких факторів немає", - додала експерт.

Крім того, Щербакова також повідомила журналістам, що кошти, отримані від продажу Україною єврооблігацій на 2 млрд доларів, вже зараховані в резерви.

Як повідомлялося, у січні-березні 2012 року доходи населення збільшилися на 14% порівняно з січнем-березнем 2011 року - до 302,678 млрд гривень, заощадження зменшилися на 4,9% - до 17,729 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: