Уряд просить ще 174 мільйони на Генпрокуратуру

Понеділок, 2 липня 2012, 13:25

Кабінет міністрів просить Верховну раду збільшити видатки держбюджету на потреби Генеральної прокуратури на 174 млн гривень.

Відповідний законопроект про внесення змін до закону про державний бюджет на 2012 рік уряд вніс до парламенту 27 червня.

У пояснювальній записці сказано, що ці кошти потрібні на створення Єдиного реєстру досудових розслідувань та режимно-таємних підрозділів для забезпечення нагляду керівниками міських, районних, міжрайонних, районних у містах та прирівняних до них прокуратур за додержанням законів під час оперативно-розшукової діяльності у справах, заведених піднаглядними їм територіальними підрозділами правоохоронних органів.

Тому пропонується збільшити в 2012 році видатки з загального фонду для Генпрокуратури на 174 млн. грн. (у т.ч. на оплату праці на 39 млн. грн.) "за рахунок перевиконання надходжень до загального фонду державного бюджету за ККД 21010100 "Частина чистого прибутку (доходу) господарських організацій (державних унітарних підприємств та їх об'єднань), що вилучається до бюджету".

Реклама:

За розрахунками ГПУ, стільки коштів потрібно на доукомплектування Генпрокуратури на 1074 особи, придбання програмно-апаратного комплексу та створення захищених робочих місць, які необхідні для створення й функціонування Єдиного реєстру досудових розслідувань та режимно-таємних підрозділів, які передбачені новим Кримінальним процесуальним кодексом та пов’язаними з ним законодавчими актами.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!