Польський Getin Holding хоче купити в Україні другий банк

Середа, 6 червня 2012, 11:59

Український банківський ринок поки ще остаточно не втратив свою привабливість для іноземних інвесторів.

У п'ятницю в польській групі Getin Holding SA, яка володіє Ідея Банком, повідомили про намір отримати другу кредитна установа в Україну, пише газета "Комерсант-Україна".

"Зараз ціни впали, тому, чому б не купити якийсь банк", - заявив голова правління Getin Holding, член наглядової ради Ідея Банку Рафал Ющак.

"Нас цікавить роздрібний банк, інших перспектив я поки не знаю. Якщо купимо другий банк, то відразу ж будемо зливати його з Ідея Банком", - пояснив він.

Реклама:

За словами Ющака, їх цікавить установа порівнянна за масштабами з Ідея Банком, який, активно займаючись видачею автокредитів, зміг до 1 квітня 2012 року піднятися на 89-е місце за активами (1,45 млрд гривень) із капіталом 205 млн гривень.

При цьому поляки розглядають можливість придбання банку навіть із проблемними активами, оскільки це знизить ціну угоди.

Getin Holding вийшов в Україна в 2007 році, купивши 81,88% банку "Прикарпаття" за 103 млн гривень (зараз володіє 99,06%). Спочатку заклад перейменували в Плюс Банк, потім у - Ідея Банк.

Ідея Банк перебуває у групі невеликих установ, але за розміром кредитного портфеля населення він займає 22-е місце в системі - 1,34 млрд гривень.

Зіставну кредитну активність в IV групі проявляє лише банк "Російський стандарт" із роздрібним портфелем в 1,1 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!