Лавринович: американці перевірять справу Тимошенко менше ніж за 12 тисяч доларів

П'ятниця, 22 червня 2012, 12:12

Американська юридична компанія Skadden перевірить справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко менше, ніж за 100 тис. гривень, а тому була запрошена без тендеру.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович, відповідаючи на питання депутатів під час "години уряду".

За словами Лавриновича, проведення тендерів має відбуватися, починаючи з певної суми за виконання послуг.

"Та сума, на яку укладений договір з американською компанією Skadden, є меншою від цієї суми і вона не передбачала проведення тендеру", - зазначив Лавринович.

Реклама:

У відповідь на це бютівець Сергій Соболєв зауважив, що за законом тендер не оголошується в разі, якщо послуги коштують менше 100 тис. гривень.

"Ви хочете сказати, що американська компанія тут працюватиме за 12 тис. доларів? Їм тільки квитки дорожче обійдуться. Тому скажіть, будь ласка, для всієї країни, за які кошти ви замовили американську компанію?", - наголосив він.

"Мінюст у відповідності з законодавством уклав із відомою американською компанією Skadden угоду на суму менше 100 тис. гривень. Договір підписаний двома сторонами, укладений, і його виконують обидві сторони", - сказав Лавринович.

"Ми отримали відповідний звіт компанії, який буде використаний Мінюстом при підготовці позиції Кабінету міністрів при розгляді цієї справи у Європейському суді з прав людини", - зазначив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!