Індустріальна галузь єврозони занурюється у рецесію

Четвер, 3 травня 2012, 20:12

Індекс менеджерських закупівель (PMI) 17 країн єврозони, розрахований дослідницькою організацією Markit Economics, впав у квітні 2012 року до позначки 45,9 пункту у порівнянні з 47,7 пункту у березні.

Виробнича активність у єврозоні знижується вже дев'ятий місяців поспіль, передає Deutsche Welle.

Позначка індикатора нижче 50 пунктів вказує на скорочення активності у промисловому секторі, вище цього рівня - про зростання активності.

Одне з найрізкіших знижень показників виробничої активності було зафіксовану в Італії - до 43,8 пункту у квітні з 47,9 пункту в березні.

Реклама:

Індекс виробничої активності в Німеччині, який також розраховується Markit Economics, опустився з 48,4 до 46,2 пункту.

У Франції хоча й спостерігалося посилення активності всупереч загальній тенденції - з 46,7 до 46,9 пункту, однак і такий розвиток виявився слабшим від попередніх оцінок.

Боргова криза в європейській економіці змусила держави ЄС вжити жорстких заходів бюджетної економії, що призвело до рецесії в багатьох країнах єврозони.

Дедалі яскравіше проявляються відмінності між європейським виробничим сектором, де спостерігається стійке зниження активності, і промисловістю США і Китаю, де панує зростання.

За оцінками аналітиків Markit, погіршення економічних прогнозів по єврозоні негативно впливає і на ринок праці.

Згідно з новими даними Євростату, рівень безробіття в єврозоні сягнув рекордоного показника: нині роботу шукають 17,4 млн жителів єврозони, з них понад трьом мільйонам ще не виповнилося 25 років.

Рівень безробіття в Італії склав 9,8% і став рекордним за 12 років.

Водночас, у Німеччині кількість безробітних у квітні знизилася до рівня 2,963 млн осіб. Це на 65 тис. осіб менше, ніж у березні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!