Азаров каже, що Колобов домовився про погашення кредиту ВТБ

П'ятниця, 18 травня 2012, 18:15

Україна погодила з російським банком ВТБ питання по кредиту на суму 2 млрд доларів, термін погашення якого наступає в червні 2012 року.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, не розкриваючи інших деталей, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Минулого тижня міністр фінансів України був у Москві і домовився з керівництвом банку з цього питання", - написав глава українського уряду в своїй сторінці в Facebook, відповідаючи на питання про кредит ВТБ і його можливе рефінансуванні.

"Як ви знаєте, у фінансовій практиці не прийнято розкривати деталі до завершення остаточного оформлення угоди. Почекати залишилося зовсім небагато", - додав Азаров.

Реклама:

Як повідомлялося, російський ВТБ в червні 2010 року надав Україна шестимісячний бридж-кредит (перед розміщенням суверенних євробондів і отриманням першого траншу кредиту МВФ) на 2 млрд доларів під 6,7% річних.

Пізніше ВТБ переуступив права за кредитом Україна VTB Capital plc, яка також входить до групи ВТБ.

Виплата 2 млрд доларів за цим кредитом припадає на червень 2012 року: піврічний кредит тричі продовжувався в цілому ще на 1,5 року, хоча в листопаді 2011 року Азаров повідомив про досягнення домовленості щодо його переоформленню в довгостроковий кредит.

За даними Мінфіну, обсяг виплат в рахунок погашення держборгу в другому кварталі 2012 року оцінюється в 29,41 млрд гривень, у тому числі в червні - 23,61 млрд гривень.

При цьому, надходження за борговими операціями на другий квартал плануються в обсязі 33,55 млрд гривень, у тому числі зовнішні - 17,65 млрд гривень: найбільшу суму намічено залучити в травні - 20,5 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: