У "Жулянах" відкрили новий термінал. Фото

Четвер, 17 травня 2012, 17:14

17 травня відбулося офіційне відкриття нового терміналу Міжнародного аеропорту "Київ".

Про це повідомляє сайт Міністерства інфраструктури.

Термінал оснащений сучасним обладнанням для реєстрації пасажирів та обробки багажу, контролю та безпеки пасажирів.

У ньому передбачено окремий зал для обслуговування пасажирів, які подорожують бізнес-класом і окремий VIP-зал площею 1500 кв.м.

Реклама:

З 14 тисяч кв. м загальної площі терміналу 2000 кв.м займають: 4 ресторани, 5 барів, 3 магазини безмитної торгівлі, 2 кімнати матері і дитини, авіакаси, пункти прокату автомобілів, аптечний кіоск, відділення банку та ін.

 

Проектна пропускна спроможність терміналу – 320 пасажирів на годину на виліт. Утім у процесі будівництва вдалося збільшити пропускну здатність до 500 пасажирів на годину на виліт.

Крім того, передбачена перспектива розширення терміналу із збільшенням пропускної спроможності до 1500 осіб на годину.

У Мінінфраструктури наголосили, що відкриття сучасного терміналу дозволить створити нові робочі місця. Зокрема, передбачається, що безпосередньо в аеропорту буде створено понад 500 робочих місць, у компаніях, діяльність яких пов'язана з аеропортом, ще 1500 місць. 

 

Надалі передбачається будівництво ще одного терміналу для обслуговування внутрішніх рейсів. А також готелю для пасажирів і екіпажів, офісного центру для розміщення авіакомпаній та інших фірм, що працюють в аеропорту, ангарного комплексу для зберігання і ремонту літаків, і багатоярусного паркінгу для автомобілів, розширення перону. Наразі даний проект знаходиться на стадії розробки.

Усі міжнародні рейси будуть переведень до нового терміналу 22-23 травня. Внутрішні рейси обслуговуватиме старий термінал аеропрту "Київ" (Жуляни).

Українська правда. Київ 

Фото з сайту Тhe-village

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!