Україна у червні не буде експортувати електроенергію до Польщі

Середа, 16 травня 2012, 18:08

Україна в червні 2012 року не буде експортувати електроенергію до Польщі у зв'язку із запланованими на наступний місяць ремонтними роботами на лініях електропередачі від Добротвірської теплоелектростанції (ТЕС).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу НЕК "Укренерго".

У компанії нагадали, що в напрямку Польщі на аукціон з доступу до міждержавних електромереж України для експорту електроенергії в період з 1 по 30 червня 2012 виставлено 235 МВт пропускної спроможності.

Водночас, "Укренерго" виключає можливість експорту в цьому напрямі в період з 4 по 30 червня.

Реклама:

У зв'язку з цим заявки на придбання пропускної здатності Добротвірська ТЕС - Замость (Польща) не надійшли, і перетин було знято з торгів.

В ході аукціону, який відбувся 15 травня, "Укренерго" реалізувала підприємствам "ДТЕК" 550 МВт молдавського та білоруського експортного перетину.

Виставлені на торги сім з 17 лотів реалізовані за стартовою ціною - 1 тис. гривень кожен.

ТОВ "ДТЕК Пауер Трейд" купило 300 МВт експортного перетину в Молдову, а ТОВ "Східенерго" - 250 МВт перетину в напрямку Білорусі.

Пропускна здатність в напрямку Росії, представлена вісьмома лотами загальним обсягом 2800 МВт, була знята з торгів через відсутність заявок.

Як повідомлялося, 14 грудня 2011 року на річному аукціоні з доступу до пропускної спроможності міждержавних мереж України для експорту електроенергії з 1 січня по 31 грудня 2012 року практично всі лоти за стартовою ціною з причини відсутності конкуренції придбав "ДТЕК".

Компанія "ДТЕК Пауер Трейд", зокрема, викупила молдавський перетин потужністю 700 МВт.

У свою чергу, "Східенерго" (ДТЕК) викупило експортний перетин у напрямку Словаччини, Угорщини та Румунії потужністю 545 МВт і перетин у напрямку Польщі потужністю 235 МВт.

Перетин для експорту електроенергії в напрямку Білорусі розділили "Східенерго" (650 МВт) та ДП "Укрінтренерго" (250 МВт).

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни.

НЕК є державним підприємством, перебуває у підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: