Shell і Chevron видобуватимуть сланцевий газ в Україні - ЗМІ

Четвер, 10 травня 2012, 16:29

Міжвідомча комісія з організації та проведення конкурсів на укладення угод про розподіл продукції (УРП) визначила переможцем конкурсу компанії Shell (Юзівська площа) та Chevron (Олеська площа).

Про це передає Reuters із посиланням на джерело в уряді.

"Shell – на Юзівській площі, Chevron – на Олеській площі", – сказало джерело, відповідаючи на запитання щодо вірогідних переможців конкурсу.

Підсумки конкурсу мають бути оголошені найближчими днями (кінцевий термін 23 травня).

Реклама:

Нагадаємо, 10 травня на брифінгу міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький повідомив, що Міжвідомча комісія визначила переможців конкурсів із укладення УРП по Олеській та Юзівській площах.

При цьому міністр не назвав переможців, пославшись на те, що оголошення про це планується зробити на окремому брифінгу.

Як повідомлялося, на участь у конкурсах на укладення угод про розподіл продукції (УРП) по Юзівській та Олеській площах подали заявки 5 транснаціональних компаній. На Юзівську площу заявки подали компанії – ExxonMobil, Shell, TNK-BP, а на Олеську площу – Сhevron і Eni.

Очікується, що промисловий видобуток на цих ділянках почнеться в 2018-2019 роках.

Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA) оцінює українські запаси сланцевого газу в 1,2 трлн кубометрів, що ставить Україну на четверте місце в Європі за обсягами резервів цього типу після Польщі, Франції та Норвегії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: