Податкова міліція паралізувала роботу студії, яка дублює фільми українською

П'ятниця, 6 квітня 2012, 15:29

Студія кінодубляжу "Ле Доен" (Le Doyen Studio) у п’ятницю зазнала нападу з боку податкової міліції.

Цю інформацію у коментарі Радіо "Свобода" підтвердив Богдан Батрух, власник кінодистриб’юторської компанії B&H, якій належить студія.

Батрух наголошує на незаконності таких дій.

"Прийшла податкова міліція – без юридичних причин – і почала ламати обладнання, забирати диски – записані і незаписані. Акторів тримали 3 години в одному приміщенні", – розповів він.

Реклама:

На думку Батруха, основна причина "візиту" податкової міліції у тому, що "Ле Доен" працює з B&H.

Він також розповів, що обшуків зазнали й офіси B&H, а також рекламної агенції, яка їй належить, та компанії "Кіноекспрес", де знаходяться копії озвучених фільмів.

За словами власника кінодистриб’юторської компанії, фінансових проблем, якими мотивує свої дії податкова, студія кінодубляжу не має, а претензії, на його думку, стосуються лише компанії B&H.

Батрух розповів, що протягом найближчих двох тижнів Вищий адміністративний суд розгляне скаргу з цього приводу.

"Буде рішення суду не платити – будемо вимагати покарати тих, хто злочинною діяльністю вимагає платити податки. Це питання, пов’язане з B&H. До чого тут інші компанії? Їх мотивом було зупинення дубляжу фільмів", – каже він.

Компанія B&H в Україні є прямим дистриб’ютором фільмів таких відомих студій, як Walt Disney Pictures, Unites International Pictures та Sony Pictures Entertainment.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!