Google представив окуляри доповненої реальності

Четвер, 5 квітня 2012, 13:58

Інтернет-гігант Google відкрив одну з таємниць своєї лабораторії перспективних розробок Google X, вперше офіційно представивши окуляри augmented reality (доповненої реальності).

Таким чином Google на крок випередив свого конкурента компанію Apple, що працює над схожим проектом, передають "Ведомости" з посиланням на The New York Times.

Розробка Project Glass знаходиться на стадії прототипу і являє собою подовжений прямокутний блок, закріплений на тонкій оправі над правим оком, який проектує зображення прямо в зіницю ока власника.

Рекламний ролик Google демонструє, навіщо це потрібно: в поле зору людини потрапляє інформація про прогноз погоди, часу, призначені зустрічі, оптимальний маршрут (на базі Google maps), статус в соцмережі (Google +).

Реклама:

В гаджет вбудований мікрофон з функцією розпізнавання мови, що робить можливим спілкування в соцмережі без ручного введення слів, і цифрова камера.

Перші досерійні пристрої повинні надійти на стороннє тестування в середині 2012 року, повідомило джерело.

Проекційний підхід Google відрізняється від підходу компанії Apple, яка в 2008 році запатентувала окуляри доповненої реальності з напівпрозорим склом.

В Google над проектом працює потужна команда, відзначає The New York Times: супервайзером став розробник апаратних концепцій наступних поколінь пристроїв Річард Девол, що перейшов в 2011 році з Apple, керує проектом фахівець зі штучного інтелекту Астро Теллер, а провідним розробником став науковий співробітник Вашингтонського університету Бабак Парвіз, автор ідеї вбудовування екранів в контактні лінзи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: