В Україні заборонили "аптеки низьких цін"

П'ятниця, 13 квітня 2012, 14:23

Згідно з новими нормами, які набудуть чинності з 1 липня, із вивісок аптек доведеться прибрати інформацію, яка може бути розцінена як реклама.

Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на інформацію Державної служби з лікарських засобів.

Так, в Ліцензійних умовах прописано, що "на фасаді будівлі, де розміщується аптечний заклад, згідно із його призначенням повинна бути вивіска із зазначенням тільки виду закладу, а саме: "Аптечний склад (база)", "Аптека", "Аптечний пункт", "Аптечний кіоск".

Відповідна норма була введена із метою недопущення маніпулювання свідомістю споживачів, адже останнім часом широкого поширення набули аптечні вивіски, в яких підкреслюється, що вони нібито спрямовані на певні верстви населення, або нібито низькі ціни в них.

Реклама:

За словами першого заступника голови Держлікслужби Інни Демченко, "соціальна" аптека, аптека "низьких" або "кращих" цін, - якщо це є безпосередньою назвою установи, то вся ця інформація може бути розміщена на маленькій табличці біля входу, але на фасаді будівлі має бути написано тільки слово "аптека".

Мотивами для розробки та прийняття даний норм стали скарги споживачів, які заявляли, що така недобросовісна реклама часто не відповідає дійсності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!