У Азарова пропонують виділити 4,6 мільярда компенсації різниці в тарифах на "комуналку"

Вівторок, 10 квітня 2012, 13:50

Кабінет міністрів пропонує парламенту виділити в 2012 році місцевим бюджетам 4,575 млрд гривень субвенцій із бюджету на погашення заборгованості із різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Про це ідеться в законопроекті №10317 від 9 квітня 2012 року, яким уряд пропонує Раді збільшити держбюджет-2012 на 33,35 млрд гривень.

У проекті закону відзначається, що заборгованість виникла у зв'язку із невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування.

Джерелами фінансування субвенції визначені надходження до спеціального фонду держбюджету податкового боргу, в тому числі реструктуризованого або розстроченого, підприємств електроенергетичної та вугільної галузей з податку на прибуток (1,02 млрд гривень), податку на додану вартість (0,6 млрд гривень), плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення (0,03 млрд гривень).

Реклама:

Також субвенція буде виділятися із частини чистого прибутку державних унітарних підприємств та їх об'єднань, що вилучається до бюджету, дивідендів компаній з держчасткою (0,18 млрд гривень), а також дивідендів, нарахованих на акції за результатами фінансово-господарської діяльності за 2011 рік НАК "Нафтогаз України" (2,74 млрд гривень).

Наразі теплова енергія в Україні виробляється з російського газу і продається "Нафтогазом" підприємствам теплової комунальної енергетики за меншою ціною, ніж вартість газу, який купується у "Газпрому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: