Ціни в промисловості в лютому зросли на 0,8%

Вівторок, 6 березня 2012, 11:55

Ціни в промисловості України, що знижувалися в грудні-січні, в лютому відновили зростання і збільшилися на 0,8%.

Про це йдеться у повідомленні Державної служби статистики, передає "Інтерфакс-Україна".

У той же час в річному вимірі зростання цін виробників за підсумками лютого сповільнилося до 7,5% в порівнянні з 11,8% за підсумками січня і 14,2% - за підсумками грудня-2011.

Згідно з даними, підвищення цін у промисловості, перш за все, пов'язано з подорожчанням продукції добувної промисловості: в лютому ціни підвищилися на 2,1%.

Реклама:

У видобутку паливно-енергетичних корисних копалин зростання цін становило 3,6%, у тому числі вугілля - 4,5%, нафти - 3,6%, тоді як інші корисні копалини виросли в ціні на 0,6%.

Продукція підприємств переробної промисловості подорожчала на 0,4%.

Найбільше зростання цін (на 1,9-0,4%) спостерігалося у виробництві продуктів нафтопереробки, машин, іншої неметалевої мінеральної продукції, целюлозно-паперовому виробництві; видавничій діяльності, металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів.

Одночасно у виробництві коксу і транспортних засобів та устаткуванні ціни знизилися на 2,5% і 0,3% відповідно.

У виробництві харчових продуктів, напоїв ціни зросли на 0,6%, у тому числі у виробництві чаю і кави - на 2,2%, борошномельно-круп'яних виробів - на 1,4%, рибних і м'ясних продуктів - на 0,9% і 0,7% відповідно.

Разом з цим відбулося здешевлення продукції у виробництві тютюнових виробів на 4,0%.

У виробництві і розподілі електроенергії, газу та води тарифи виросли на 1,6% за рахунок подорожчання електроенергії на 1,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: