Україна зберегла позиції в Індексі привабливості відновлюваної енергетики

П'ятниця, 2 березня 2012, 10:21

Україна зберегла свої показники в Індексі привабливості відновлюваних енергетик країн, підготованому компанією Ernst & Young.

Про це повідомляє "Українська енергетика" із посиланнм на дані Ernst & Young Renewable energy country attractiveness indices.

В той час, як в 2011 році можна було спостерігати рекордні рівні нових інвестицій у чисту енергію, особливо сонячну, прогноз на 2012 рік набагато менш певний, особливо на Заході, йдеться в передмові до Індексу.

Ринки, що розвиваються, продовжать процвітати в 2012 році завдяки амбіційним програмам встановлень, в той час як більш усталені країни переживатимуть збільшення обмеження, зазначили автори дослідження.

Реклама:

В Індексі йдеться про те, що Україна та Румунія збільшили свою привабливість, "в основному, завдяки сильним "вітряним" ринкам".

"Приклади успішних програм, прийнятих нещодавно у світі, включають програму постачання енергії з відновлюваних джерел Південної Африки, переглянуту схему "зелених" сертифікатів Румунії та закон про зелений тариф України".

Попри це, Україна залишилася на тій самій позиції в загальному індексі – на 32-му місці.

Країни навколо також зберегли попередній порядок – Туреччина розташувалася на 30-й позиції, Австрія на 33-й, а Туніс, Болгарія та Аргентина поділили 34-е місце.

Не змінилися і лідери рейтингу. Перше місце залишилося за Китаєм, за ним йдуть, відповідно, США, Німеччина та Індія.

З 6-ї на 5-ту сходинку піднялася Велика Британія, потіснивши Італію.

Також невелика зміна відбулася в кінці першої десятки – Швеція піднялася з 10-ї на 9-ту позицію, залишивши десятою Бразилію.

Замикають список з 40 країн Чилі, Угорщина та Чехія.

Таку ж саму, 32-гу сходинку Україна залишила за собою і в індексі привабливості вітрової енергетики.

Не сталося змін і в оточенні – на одну сходинку вище – Марокко, за нами – Туніс, Аргентина та Болгарія.

Очолюють індекс вітрової енергетики Китай, Німеччина та США.

Вищий показник України в рейтингу сонячної енергетики, хоч він також не змінився з минулого рейтингу – Україна на 23-му місяці, яке вона ділить з Канадою та Румунією (в минулому рейтингу була на 25-му місці).

На 22-й сходинці Великобританія, на 26-й – Тайвань.

Очолюють цей рейтинг США, Індія та Китай.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!