"Дочка" "Нафтогазу" та Svenska Capital Oil разом видобуватимуть газ

П'ятниця, 3 лютого 2012, 16:40

"Укргазвидобування" та Svenska Capital Oil AB - Швеція провели переговори щодо спільної участі у проектах з видобутку газу в Україні.

Про це йдеться у повідомленні компанії "Укргазвидобування", передає "Реальна економіка".

У переговорах взяли участь директор "Укргазвидобування" Юрій Борисов та голова ради директорів компанії Svenska Capital Oil AB Торе Сандвольд, який був призначений на посаду у грудні 2011 року.

Під час зустрічі, Торе Сандвольд представив новообраних членів ради директорів Svenska Capital Oil та презентував стратегію роботи компанії в Україні на 2012-2013 роки.

Реклама:

Згідно з досягнутими домовленостями, Svenska Capital Oil AB через свою дочірню компанію Misen AB - Швеція - разом з "Укргазвидобування" будуть реалізовувати проекти з видобутку газу.

Планується проведення заходів спрямованих на збільшення видобутку газу на діючих родовищах "Укргазвидобування" у Полтавській та Львівській областях.

Зокрема, ремонт та відновлення роботи недіючих та малодебітних свердловин, комплексна розробка окремих родовищ та впровадження нових технологій: закачка азоту в пласти, гідророзрив та видобуток в'язкої нафти.

Згідно з досягнутими домовленостями, на першому етапі робіт у 2012 році, Svenska Capital Oil AB інвестує 230 мільйонів доларів. Кошти будуть спрямовані на придбання та будівництво сучасних дотискних компресорних станцій.

"Для нас співпраця з Svenska Capital Oil це в першу чергу залучення передових технологій та інвестиції, що дозволить у найближчі три роки додатково видобути більше мільярда кубометрів газу", - заявив директор "Укргазвидобування" Борисов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: